iPhone ile TimeLapse video çekmek !



Öncelikle Timelapse nedir ona bakalım .
Genelde filmlerde ve belgesellerde gördüğümüz hızlandırılmış video gibi görünen çekimlerdir . 
Tabi bu aslında uzun süreli bir video çekip hızlandırarak yapılmaz . Bundan daha kolay ve daha verimli bir yol var.  Mantık olarak bir sürü fotoğraf çekip bunları arka arkaya koyarak video yapmak . 

Anlatırken çok zahmetli gibi algılansa da aslında çok kolaydır ve bunu yapmak için illa dslr makinaya ihtiyacınız yok. Bir çok akıllı telefon bunu yapabilir . Bunun için AppStore ve Google Play'de birçok uygulama mevcut . 

Benim incelediğim iPhone için bulduğum lapse it  uygulaması . AppStore da ücretsiz edinebilirsiniz . Ücretsiz sürümde maksimum 480p kalitesinde timelapse yapabiliyorsunuz . Profesyonel sürümde ise 1080p timelapse yapmak mümkün . (Uygulamanın pro sürümü 5 küsür ₺.)

Uygulamayı açtığımızda bize ayarların yeni çekim yapmanın ve çektiğiniz timelapse leri görebileceğiniz galeri menüsü görünmekte . 


Öncelikle ayarlar menüsünden ayarlarımızı yapalım . 
Yani kaç saniyede bir fotoğraf çekmesini ve ne kadar süre bunu tekrarlamasını ayarlayacağız . 

Bu alan kaç saniyede bir fotoğraf çekmesini ayarladığımız menü . Genellikle benim tercihim 5 saniye . 

Bu menü ise görüntü çözünürlüğü menüsü . Ben de henüz ücretsiz sürümünü kullandığım için 720p ve 1080p çözünürlük aktif değil .


Bu ayar menüsünde öncelikle limit mode yazan yerden timer seçeceğini seçin ve hemen altında limit value yazan yerden kaç dakika boyunca çekim yapacağını ayarlayalım.

Hepsi bu kadar . Timelapse çekmeye başlamadan önce telefonunuzu mutlaka sabitlemeniz gerekmektedir . Titreşim olması görüntüyü ve ışık yoğunluğunu bozacaktır . Tripod kullanmanızı öneririm. 

İşlem boyunca sıkılmamak için ilgilenecek birşeyi yanınıza almayı unutmayın . Beklemek bazen sıkıcı olabiliyor ☺️

Benim çektiğim timelapse videolarına göz atmak isterseniz instagram hesabım @mustykte

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.