44 Yıl Sonra Hapisten Çıkan Adamın Gelişen Teknolojiye Olan Şaşkınlığı

Al Jazeera'de yayınlanan bir videoda 44 yılını hapisanede geçirdikten sonra günlük hayata geri dönen Otis Johnson'ın yeni teknolojilere tepkisi binlerce insanın dikkatini çekti. 

Teknolojinin hızla geliştiğini hepimiz biliyoruz. Ancak özellikle büyüklerimiz oturup bundan 40-45 yıl öncesini düşünse bambaşka bir dünyada olduklarını açık bir şekilde farkedeceklerdir. O kadar bile geriye gitmeye gerek kalmadan, herkes bebeklik ya da çocukluk yıllarındaki teknolojileri bile düşünse, işlerin ne denli hızlı değiştiğini de apaçık görecekler.

Bunun için en somut örnek ise Al Jazeera'den geliyor.1971 yılında görevdeki bir polise karşı cinayete teşebbüsten yargılanan Otis Johnson isimli bir Amerikan vatandaşı bu sebeple geçirdiği hapisanedeki dünyadan uzak 44 yılın ardından bu sene cezasını bititerek günlük hayata geri dönmüş. Aradan geçen onca yıl sonunda bambaşka bir dünyaya geldiğini söyleyen Otis, elektronik panolara ve insanlara hayretler içinde baktığını belirtiyor.
Ellerinde iPhone ile ve kulaklıklarını takarak dolaşan insanlara bir CIA ajanı gibi gezdiklerini düşündüğünü belirten Otis, insanların telefonlarla uğraşırken nasıl yürüdüklerini anlayamadığını belirtmiş. Aynı zamanda ankesörlü telefonlara da yabancı olan bu adam, bir alışveriş merkezine götürüldüğünde binbir çeşit yiyecek ve içecek olmasına da şaşırmış ve birçoğunu yiyerek test etmek isteğini de kameralara iletmiş. 25 yaşında gencecikken girdiği hapishaneden 69 yaşında yaşlı olarak çıkmasıyla geçirdiği 44 yılın ardından günümüz teknolojisinden epey uzak olması sonucu ne denli hızlı geliştiğimizi canlı canlı görmüş oldu.
Videoyu izledikten sonra benim merak ettiğim ise bundan 50 yıl sonra şu anda genç olan nesil olarak yaşlandığımızda torunlarımızın kullandığı teknolojilere ne gibi tepkiler vereceğiz ve neler göreceğiz sorusu oldu. Bakalım, o kadar yaşarsak göreceğiz nelerin değişeceğini..








Kaynak : WebTekno

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.