WhatsApp Nedir ? Güvenli midir ?

WhatsApp Nedir ? Güvenli midir ?


WhatsAPI
WhatsApp Messenger Arayüzü

WhatsApp nedir?

Şirkete göre:

"WhatsApp Messenger cihazınızın mevcut internet veri planı aracılığıyla SMS ve işleri yerine bir çapraz platform mobil elçisidir. WhatsApp iPhone için kullanılabilir, BlackBerry, Android, Windows Phone, Nokia Symbian60 & S40 telefonları. WhatsApp Messenger, e-posta ve web tarama için kullanılan aynı internet veri planı kullandığı için, orada mesaj için hiçbir maliyeti ve arkadaşlarınızla bağlantıda kalın. "
Geç 2011 sayı: günde 1 milyar mesaj, ~ 20 milyon kullanıcı.

Modifiye XMPP

WhatsApp temelde bazı genişletilmiş özel versiyonu FunXMPP, dahili olarak adlandırılan özelleştirilmiş XMPP sunucusu, çeşit kullanır.

Yordam giriş yap

Çok XMPP gibi WhatsApp başarıyla hizmetine giriş yapmak için JID (jabber id) ve şifresini kullanır. Parola karma ve hesap oluşturma işlemi sırasında sunucularında saklanır ve her istemci sunucu bağlayan şeffaf kullanılan mobil IMEI (International Mobile Equipment Identity) veya eşdeğeri benzersiz kimliğinizi, bir MD5'd, ters-sürüm olması oldu edilmektedir.

JID ülkenizin kodu ve cep telefonu numarası arasında bir birleşimidir.

İlk giriş Özet Erişim kimlik doğrulaması kullanır.

Mesaj gönderme

Mesajlar temelde WhatsApp kendi formatı (XMPP RFC'lerde tanımlanan neler aksine) ardından, TCP paketleri olarak gönderilir.

SSL gibi iletişim kullanımı rağmen, iletileri düz metin biçiminde gönderilir ediliyor.

Multimedya Mesajı Gönderme

Resimler, Videolar ve WhatsApp kişiler ile paylaşılan ses dosyaları ileti gövdesi olarak oluşturulan HTTP bağlantısı ile birlikte medya dosyasını Base64 thumbnail (varsa) birlikte alıcı (lar) gönderilmeden önce bir sunucu için HTTP-tarih vardır.

SSS
Tüm kod üzerinde yüzen onaltılık karakter nesi var?

Çoğunlukla kendi sunucunun özelliklerine göre WhatsApp tescilli kontrol chars / komutları, veya biçimlendirilmiş veri, müşteriler içinde önceden tanımlanmış sözlükler saklanır.
Çocuğun gelecekteki kalkınma planları nedir?

Biz hiç yok.
Bu web üzerinde çalıştırmak misiniz?

Biz Tornado Web Server üstüne biraz modifiye versiyonu test ve bir cazibe gibi çalıştı, ancak, bir sohbet istemcisi oluşturmak biraz zor, araştırma yapmak ettik.
Ben sohbetler alabilir miyim?

Gerçekten de, aynı yuva alma mekanizması ile. Ama gelen verileri ayrıştırmak zorunda. Ayrıştırma fonksiyonları belki bir sonrakinde, bu sürümde dahil edilmez?
Ben kodu dağınık olduğunu düşünüyorum.

İşe yarıyor.
Şifremi nasıl alabilirim?
Bu örnek için Android ile, platformu bağlıdır, sen TelephonyManager kullanabilirsiniz

TelephonyManager tm = (TelephonyManager) getSystemService (Context.TELEPHONY_SERVICE);
tm.getDeviceId ();
Tabii sufficent izinleri ile

<uses-permission android:name="android.permission.READ_PHONE_STATE"/>
Şifre Bakış

Android: Ters IMEI MD5 hash (Kredi: WhatsAPI Orijinal Yazarlar)
iOS: MAC adresi MD5 hash (: Ezio Amodio Kredi) kez tekrarlanır
Windows Phone: ters DeviceUniqueId MD5 hash (Kredi: Robe Fernández)

Uygulamalar
WhatsAppify (Kasım 2012 itibariyle kapalı beta. Kendi parsel bir takip numarası atandığında Sadece Telepienso müşterilerine WhatsApp mesajları teslim.)

NOTLAR
Kavram kanıtlaması resmi benzeyen bir tam teşekküllü istemci, yaptığınız her özelliği içeren genişletilebilir, aslında daha iyi olabilir.
Hizmet mekanizmalarının analizi iki hafta boyunca, biz ciddi tasarım ve güvenlik açıkları (onlar 2011 tarihinden bazıları sabit) tökezledi. Böyle büyük kullanıcı tabanı olan bir firma için, biz daha iyi uygulamaları ve mühendislik bekleniyor.
Mükemmel PHP ve JAVA portları olarak çalışıyor
.
Lisans
MIT - İlave hat için kaynak koduna bakınız.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.