Ordu ilindeki radar cezaları hakkında

orduda radara giren adam

Efendim gündemden düşmeyen Ordu ilimizdeki radar cezalarından bahsetmek istiyorum.
Ceza yiyenler kamera karşısına geçip mağdur olduklarını ayrıca haber kanalları ve haber sitelerinin bu kişileri mağdur olarak göstermesi hayli ilginç şu günlerde..

Olay nedir , olay Ordu Büyükşehir Belediyesinin başlattığı TEDES (Trafik Elektronik Denetleme Sistemi) uygulasının ardından kurallara uymayan sürücülerin ceza yemesi . Hepsi bu kadar. Kurallara uymayan diyorum . Kurallara uymuyorsan ceza yemende bir mağduriyet göremiyorum.. Ordu belediye başkanı Sn. Enver YILMAZ da bu konu hakkında açıklama yapmış . Tek kelime her şeyi açıklamış "Ceza yiyenler trafik canavarı."  Ben buna kesinlikle katılıyorum , hiç bir belediye hiç bir kurum durduk yere ceza kesmez. Ayrıca belirtmemde fayda var çok yakın zamanda ben de memleketim Ordu'daydım. Bende birçok kez , ordu fatsa samsun gidip geldim. Ben neden ceza yemedim ? 

Demek ki hız tabelalarını takip ederek yolumuza devam edersek ceza yeme gibi bir durum söz konusu değildir. Ben Konya 'da yaşıyorum , burada da şehir içinde hemen hemen her yerde TEDES sistemi mevcut ve çok güzel bir trafik akışı sağlanmış durumda. Bunun tüm ülkemizde yaygınlaşmasını istiyorum.

Faydasını şöyle ele alırsak , Konya 'da İstanbul Caddesi üzerinde yolun gayet düz görüş açısında problem olmayan bir yerde çok kazalar oluyordu . TEDES Sisteminden sonra bu kazalar neredeyse yok olma derecesine geldi. TEDES sisteminin faydasını açıkça gördük.

Ordu'daki bu sistemi kesinlikle destekliyorum. Burada ceza yedikten sonra mağdurum diyenleri de kınıyorum. Asıl mağdur olan oradaki yayalar oradaki kurallara uyan diyer sürücülerdir. Siz bu insanların hayatlarını tehlikeye atarak trafikte ilerliyorsunuz..

Ek olarak : Kemer takmayan sürücülerin ve özellikle ön koltukta 12 yaşından küçük çocukların bulunduğu sürücülere ağır cezalar kesilmesi taraftarıyım...

Emniyet kemerinizi takmadan yola çıkmayınız.
Kendi ve yakınlarınızın canını tehlikeye atmayın...

Yorum Gönder

2 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. ulan gerzek sen konya şehir içinden bahsediyorsun ayrıca konyadan başka şehire gitmek için çevre yolunu kullanabiliyorsun ordunun yolu üzerinde kaç tane il var biliyormusun? Giresun, Trabzon, Rize , Arvin, Gümüşhane bu millet Orduyu geçene kadar 100km boyunca 60-70km hızla mı gitsin. Ne memlekette ne kapçuk avuzlu millet var ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin gibi düşünenlerle aynı havayı soluduğum için üzgünüm..
      Senin gibiler hız yapacak diye masum insanların canının tehlikeye atılmasına karşıyım..
      Ayrıca önerim, hız yapmayı öğrenmeden önce Türkçe konuşmayı öğren.
      Keşke ismini de belirtseydin :)

      Sil