Türkiye'de blog yazmak neden yaygın değil ?


Ülkemizde blog yazan sayısı çok az , az dediğime bakmayın mükemmel bloglar var elbette.
Ama yaygınlığı az. Neden az , çünkü yazmaya pek meraklı değiliz.
İnternetin ülkemizde yaygınlaşmaya başladığında bu tür bloglar oldukça iyiydi , ama yeni çıkan ürünlere hemen kendimizi ülke olarak adapte etme özelliğimiz var .

Sosyal medya yaygınlaşınca blog yazma oldukça azaldı . Artık insanlar sosyal medyadan çevrelerine ulaşır hale geldi . Aslında sosyal medya hiç bir zaman blog yazmanın yerini tutmayacak olsa da insanlarımız blog yazmayı bıraktı ve bir çok insanımız da blog nedir duymadan öğrenmeden sosyal medya kullanıcısı oldu.

Özellikle bayanların blog oluşturup mükemmel işler çıkarmalarını beklerdim fakat bu beklediğimin çok altında kaldı. Güzel işler çıkaranlar da oldu tabi ki.
Sosyal medya değil de neden blog yazmalarını söylediğime gelirsek blog yazmak sosyal medyada yazmaktan daha etkili bir dil olacaktır , daha kalıcı olacaktır.

Neden blog oluşturmalısınız ? 
Bir konuda ilgilisiniz , bir konuda bilgilisiniz ve bu bilgileri paylaşmak kalıcı olmasını sağlamak istiyorsunuz . O halde blog yazmanızı şiddetle tavsiye ederim. Bilgiyi paylaşmak önemlidir.

Yazıyı kısa tutuyorum , bu zamandan sonra zaten blog yazmaya başlayacak pek insan olacağını sanmıyorum. Ama bir yerden başlarsanız güzel olacaktır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.