Facebook Üzerindeki tüm virüslerden korunma ve kurtulma yolları..


Çağımızın en büyük gelişmesi , en çok kullanılan sistemleri arasına giren facebook tabi ki de zaman zaman can sıkıcı hale gelebiliyor.
Sebebi nedir dersek , tabi ki facebook virüsleri, aslında facebook virüsü demek doğru değil, facebook sitesine yada sizin facebook hesabınıza bulaşan bir virüs söz konusu değil, sizin kullandığınız web tarayıcısına (web browser) bulaşmakta.
Örneğin : Google Chrome kullanıyorsunuz, bu virüs sizin chrome 'unuza bulaşıyor, yani tarayıcıya bir eklenti olarak ekleniyor.
Eklenti sayesinde o bilgisayarın o web tarayıcısında facebook hesabına giren herkesin facebook uygulamalar sayfasına uygulama kabul etmiş gibi ekleniyor. Ve sonra başlıyor sizin adınıza paylaşımlarda bulunmaya .
Tek sorun aslında sizin adınıza paylaşımlarda bulunması değil , genelde fark edilmesede facebook da sağ tarafta size sunulan reklamları tamamen bloke edip kendi sunduğu reklamları size göstermektedir.
İnsan bazen bir sistem de biz yapalım da bizde parayı bulalım diye düşünüyor bazen :)

Üstteki paragrafta virüsün yapısını öğrendiğimize göre virüsün nasıl bulaştığından bahsedelim biraz.
Virüsümüz genellikle aslında gerçek hayatta hiç muhabbetimiz olmayan fakat facebook da arkadaşımız olan bir şahsın bu virüse bulaşmasıyla gerçekleşir :)  Ne alaka diyorsunuz, alakasına gelince , efenim adamı tanımıyoruz nerde ne iş yaptığını bilmiyoruz , bir sabah uyandıgınızda adam paylaşmış o ses türkiyeye katıldım performansımı izleyin diyor.
Tabi biz bu adamı yakından tanımadıgımız için hemen atlıyoruz sazan gibi .Bu türk milletinin en büyük hatası..
- İkinci bir yol olarak da bulaşma sebebi  bizim çok meraklı bir millet oldugumuzdandır.
öyle bir spam postlar var ki "şu rezilliğe bakın , ahhh be kızım hiç düşünmedin mi sonunu ??? " gibi postlar....
hah işte burda kopuyor kayışlar :)
burdan da bulaştırıyoruz ne kadar mikrop var ise...

Üstteki paragrafta da virüse nasıl bulaştığımızı öğrendik.
Şimdi nasıl kurtulabiliriz ona bakalım...

Virüs yada eklenti diyebiliriz. Eklenti web tarayıcımıza bulaşıyor , Örneğin Chrome dan ayarlar sekmesine tıklayın , aşağıdan araçlar seçeneğine gelip uzantılar sekmesini açın.
Açılan sayfada tarayıcınıza eklenmiş tüm eklentileri göreceksiniz. burdaki tüm eklentileri kaldırın, sonra facebook profilinize girip uygulamalarınıza bakın. orada sizin kullanmadığınız tüm uygulamaları pasif yapıp silin..
Sonra tarayıcıyı tekrar başlatın, facebook profilinizi açın, yaptığınız spam paylaşımları silin, birdaha bulaşmamak üzere mutlu mesut facebook keyfini sürün...

----
Destek için : http://www.facebook.com/mustykte52     adresini ekleyebilirsiniz...

-----------------------------------------------
facebook virüsü
facebook virüsü kurtulma yolu
facebook virüsü silme
facebook virüsü temizleme


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.