E-ticaret 2011′de Coştu


Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) 2011 e-ticaret verilerine göre, Mart ayı sonu itibariyle yerli ve yabancı kredi kartları ile farklı elektronik ticaret sitelerinden yaptığımız harcamaların işlem adedi geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla %40 oranında artarak 28 milyon 96 bin 690 adedi buldu. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %45 oranında artan e-ticaret cirosu ise 4 milyar 843 milyon 500 bin TL’ye ulaştı. E-ticaret harcamalarının sunduğu kolaylıklar sayesinde alışverişler hız kazandı. BKM verilerine göre e-ticaret sitelerinden 2011’in ilk üç ayı boyunca dakikada ortalama 217 adet işlem yapıldı
E-ticaret Harcamalarımızda İşlem Başına 172 TL Ödedik
Harcama cirosundaki artışın işlem adedinin üzerinde oluşu, bu yıl e-ticaret harcamalarında daha pahalı ürünleri seçtiğimizi ortaya koydu. Bu yıl e-ticaret harcamalarında geçtiğimiz yıla göre daha pahalı ürün almamız e-ticarete olan güvenin daha da arttığını gösterdi. BKM 2011 yılı ilk üç aylık e-ticaret verilerine bakıldığında yapılan harcama başına düşen tutarın 172 TL olduğu takip edildi.
“Türkiye Dünyada En Fazla İnternet Kullanıcısına Sahip İlk 15 Ülke İçinde Bulunuyor”
2011 yılı ilk üç aylık e-ticaret kullanım verilerini değerlendiren Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Sertaç Özinal, Türkiye’nin dünyada en fazla internet kullanıcısına sahip ilk 15 ülke içinde bulunduğunu ifade etti. İnternet üzerinden alışveriş yapmanın, kişilere en iyi ürünü en iyi fiyata satın alma imkanı sağladığını da belirten Sertaç Özinal, “Müşterilerin güvenlik konusunda bilinçlendirilmesi ve kart sahipleri için düzenlenen kampanyalar e-ticaret hacminin artışında olumlu etki yaratmaktadır. Ayrıca internet erişimine sahip olan kullanıcı sayısındaki artış, yeni firmaların e-ticaret yatırımı yapması, mevcut firmaların altyapılarındaki iyileştirmeler, tanıtım faaliyetlerindeki artış, internet alışverişindeki fiyat ve kolaylık avantajı e-ticaret hacminin gelecek dönemde daha da artmasını sağlayacaktır.” dedi.
Hizmet Sektörü %96 Artışla İlk Sıraya Yerleşti, Vergilerimizi Bile Evden Ödedik
BKM verilerine göre, 2011 yılı ilk 3 ayında kredi kartları ile e-ticaret sitelerinden yapılan harcamalara bakıldığında ise hizmet sektörünün başı çektiği gözlendi. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %96 oranında artan hizmet sektörü cirosu 790 Milyon TL’ye ulaştı. İşlem adedinde ise %63 oranında artış gerçekleşti. Spor salonu, restoran gibi e-ticaret harcamalarını yaptığımız hizmet sektörü harcamaları ilk sırada gelirken, bu sektör içerisinde yer alan vergi ödemelerimizi de kredi kartlarımız ile evden kolayca yapmış olduk.
2010 yılının ilk 3 aylık dönemi ile kıyasladığımızda havayollarının işlem adedinde %31, cirosunda ise %56 oranında artış gerçekleşti.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.