Blogumun daha hızlı yüklenmesini nasıl sağlayabilirim?


Blogunuzun yüklenme hızı, daha fazla okuyucu çekme açısından çok önemlidir. Blogunuzun yüklenmesi uzun zaman alıyorsa birçok okuyucu, blogunuzu okuma şansı olmadan terk edebilir. Blogunuzun daha hızlı yüklenmesine ve daha fazla kullanıcı çekmesine yardımcı olacak birkaç ipucunu burada bulabilirsiniz:

Yayınlar

Blogunuzun yüklenme süresi, ana sayfanızda görüntülediğiniz yayın sayısından etkilenebilir. Ana sayfada görüntülenen yayın sayısınıAyarlar | Biçimlendirme sekmesinden kolayca düzenleyebilirsiniz. Ardından ana sayfada görüntülenmesini istediğiniz yayın sayısını seçebilirsiniz. Ana sayfada 10 veya daha az yayın görüntülemenizi öneririz.

Üçüncü Taraf JavaScript ve Bağlantılar

En iyi blog yükleme hızı için Google/Blogger widget'larını, JavaScript'ini ve bağlantılarını kullanmanızı öneririz. Ancak üçüncü taraf JavaScript ve bağlantılar kullanmanız gerekiyorsa, JavaScript'i blogunuzun en altına koymanız halinde blogunuz çok daha hızlı yüklenir. Kenar çubuğunuzda üçüncü taraf JavaScript ve bağlantılar varsa bunları kenar çubuğunun en altına koyun.

Görseller ve Medyalar


Google ürünlerinin birlikte çalıştığı diğer yollar hakkında bilgi edinin.
Blogunuzda ne kadar çok resim, video ve diğer multimedya nesnesi varsa blogunuzun yüklenmesi o kadar uzun sürer. Ancak resimler ve multimedya nesneleri, kullanıcıları blogunuza çekmek için önemlidir. Bu yüzden resimlerinizin ve medyalarınızın yükleme hızını artırmak da önem taşır. Burada, medyalarınızın yükleme hızını artırmak için kullanabileceğiniz birkaç ipucu bulabilirsiniz:
  • Resimlerinizin boyutunu küçültün veya tam boyutlu resme bağlantı veren küçük resimler kullanın.
  • Üçüncü taraf resimler kullanırsanız bunları Blogger yayın düzenleyici yoluyla Picasa Web Albümleri'ne yüklemeyi tercih edin.
  • Sayfanızda görüntülenecek çok sayıda resim varsa, (bir tatil veya etkinlikle ilgili) tüm resimlerinizi bir Picasa Web Albümü'ne yükleyebilir ve yayınınızda veya kenar çubuğunuzda albüme bağlantı verebilirsiniz.

Diğer öneriler

  • Blogunuza herhangi bir özel CSS eklediyseniz, sayfanın en üstüne koyduğunuzdan emin olun.
  • Blogunuzdaki, okuyucuların dikkatini çekecek en önemli içerik en hızlı biçimde yüklenmelidir. Hangi öğelerin yüklenmesinin en uzun zaman aldığını belirlemek için Stopwatch'ı kullanabilirsiniz. Stopwatch'ı kullanmak için metin kutusuna blogunuzun URL'sini girin ve "Start StopWatch"ı (StopWatch'ı Başlat) tıklayın. Ardından Stopwatch, blogunuzu bir çerçeve içinde açar ve blogunuzdaki her şeyin (resimler, videolar, widget'lar vs.) yüklenmesinin ne kadar sürdüğünü kaydeder. Yüklenmesi en uzun süren öğeleri bulun ve önerilerimizden faydalanarak bu öğeleri değiştirin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.