Aldatma ve Aldatılma


Aldatma, aldatılan için son derece acıtıcı ve yıkıcıdır. Belki aldatan da pişman olup üzülmüştür, ancak onun üzüntüsü, aldatılanın yaşadıkları yanında devede kulak kalır. Aldatılma, sevilen kişinin başka birisinden hoşlanması,başka birisiyle flört etmesi ve beraber olması durumudur.
Aslına bakarsanız, aldatılmanın bir çok şekli olabilir. Öyle ya da böyle sevdiğiniz kişinin aklı başka birisindeyse sorun var demektir. Çoğunlukla ilişki dışı yaşananlar gizli kalır. Ortaya çıktığı veya kişinin kendisinin itiraf ettiği durumlarda ise karşı tarafın yaşadığı sarsıntı dayanılmaz olur.
Böyle bir dönem sonrası aldatılan kişide, bir süreliğine dikkat dağınıklığı, yoğunlaşma zorluğu, öfke, huzursuzluk, agresyon, unutkanlık, uykusuzluk, dalgınlık, içe kapanma, üzüntü, ağlama nöbetleri gibi sorunlar görülebilir. Aldatılan kişi bir süreliğine iş veya öğrenimine devam edemeyebilir. Kendine olan güveni azalabilir. Eğer ilişki devam ediyorsa ilişkiye şüphe ve güvensizlik kök salar. Bazı kişiler, bu zorlu dönemi atlatamayarak depresyona girebilir.
Aldatılan kişi ne yapacağını bilemez bir halde tutarsız davranışlar gösterebilir. Aldatılan kişi eşini ve ilişkisini kontrol altına almak için can hıraş bir çabaya girişebilir. Sorgulama ve kontrol etme davranışı, zaman zaman aşırıya kaçabilir. Günümüzde teknolojinin kötüye kullanılması ve bazı değerlerin yok olmasıyla birlikte aldatma kolaylaşmıştır.
Aldatılan kişinin hayata dönmesi, kendine güvenini toplaması ve her şeyden önemlisi gelecekteki ilişkilerine ipotek koymaması için terapi görmesinde olağanüstü fayda vardır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.