Blogunuza Zaman Ayırmanın Yolları

Blogunuz var ama ona yeteri kadar vakit ayıramıyor musunuz? Ya da blog açmayı planlıyor fakat zaman bulamayacağınızı mı düşünüyorsunuz? İster hobi için, ister para kazanmak için blog yazın, işte size herkesin ortak sorunu olan zaman planlaması için birkaç küçük tavsiye:
1. İnandırıcı hedefler koyun
Blogunuzla ilgili hedefler koyarken, diğer işlerinizin yoğunluğunu iyi hesaplayın. Çok sık yazı yazamasanız da, istikrarlı olun. Kalite, miktardan her zaman daha önemlidir.
2. Not alın
Yaratıcı fikirler çoğu zaman beklenmedik bir anda ortaya çıkar. Bu durumdan ötürü yanınızda her zaman not alabileceğiniz bir şeyler taşıyın. Bu fikirler beklenmedik bir anda ortaya çıksa da, böylelikle bu duruma her zaman hazırlıklı olmuş olacaksınız.
3. Kafanızda haritanızı oluşturun
Blog yazınıza başlamadan taslağınızı kafanızda oluşturun. Blog yazınız bittiğinde, nasıl bir yazı olacağını kafanızda canlandırın. Kafanızda birkaç kez revize ettikten sonra ana başlık ve alt başlıklarınızı çıkartın, diğer önemli noktaları belirleyin ve taslağınızı hazır hale getirin.
4. Hızlıca başlayın
Blog yazınıza başladığınız zaman tüm fikirlerinizi ve anlatmak istedikleriniz kağıda dökmek için hızlıca başlayın. İmla hatalarını, devrik cümleleri ilk aşamada unutun. Böylelikle blog yazınızı hızlı bir şekilde ana hatlarıyla çıkarmış olursunuz. Yazınızı tamamladıktan sonra, ikinci sefer imla hataları ve dil bilgisi için bir gözden geçirme yapın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.