Kırmızı bültenle aranıyor 2


Wikileaks sızıntılarıyla tüm dünya ülkelerini zor durumda bırakan Julian Assange hakkında uluslararası arama emri çıkarıldı. Uluslararası Polis Teşkilatı İnterpol, İsveç’teki tecavüz soruşturmasını gerekçe göstererek Wikileaks’in kurucusu Julian Assange hakkında kırmızı bülten çıkardı. Stockholm savcısı, geçen Ağustos ayında İsveç’i ziyaret eden Assange hakkında, iki kadının tecavüz suçlamasında bulunması üzerine soruşturma başlatmıştı. 18 Kasım’da Julian Assange hakkında, tecavüz suçundan tutuklama kararı verilmişti. 
Dikkat çekici zamanlama
Tutuklama kararı ve kırmızı bültenin gerekçesi tecavüz suçlaması olarak açıklansa da, Assange ve destekçileri, iddiaları kendisini yıpratma amaçlı bir kampanyanın parçası olarak görüyor. Interpol’ün Assange hakkında kırmızı bülten çıkarmasının, Wikileaks’in ABD’nin diplomatik kriptolarını açıklamasından hemen sonraya denk gelmesi de dikkat çekti. Avustralya da, Assange’ın ülkede herhangi bir yasa ihlali yapıp yapmadığını belirlemek üzere bir inceleme başlattı. Asange’ın nerede olduğu ise bilinmiyor. Sık sık ülke değiştiren Assange’ın kasım ayında bir süre İngiltere’de kaldığı sanılıyor.
Assange’ın avukatı Mark Stephens, müvekkilinin, gönüllü olarak işbirliğinde bulunmayı teklif etmesine rağmen tutuklama emri çıkarıldığını söyledi.
Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.