Bankaların iPhone Kredileri


Evet efendim gün geçmiyor ki yeni bir iPhone modeli piyasaya sürülüyor.
İnsanlar kendilerini öyle kaptırmışlar ki , her zaman en iyi en yeni iPhone telefonu kullanmak istiyorlar.
BDDK Cep telefonu satışlarında kredi kartına taksit yapmayı kaldırdıktan sonra , bu bahsettiğim insanlar ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar, yeni alternatifler çözümler aramaktalar.
Kimisi 92 model şahin arabasını sahibinden.com 'da satışa çıkardı , başlıkta ise iphone 5 ile takas edilir dendi,  kimisi elinde mevcut olan iPhone 4S i satıp üzerine konu komşudan aldığı borç parayı da katarak birer iPhone 5 yada 5s sahibi oldular.

Şimdilerde fırsatçı bankalar , ev kredisi , ihtiyaç kredi , taşıt kredisi , derken cep telefonu kredisi denen modeli piyasaya çıkardı, iPhone yeni model çıkarırda bankalar durur mu hiç .
Bir teknoloji mağazası ile anlaşan banka , mağazaya gelip telefon almak isteyenlere kredi imkanı sunuyor.
Kredi başvurusunu bile teknoloji mağazasından yapabiliyorsunuz. Eğer banka uygun görürse cep telefonunun değeri kadar sizin adınıza kredi çıkarıp telefon almak istediğiniz mağazaya ödeme yapıyor. Mağaza ise size yeni son model telefonunuzu verip gönderiyor.
Tabi ki telefonun asıl değerinden kat kat yüksek fiyata almış oluyorsunuz.

Teknolojiyi yakından takip etmek çok güzel bir şeydir. Ülkemizde teknolojiyi takip edenlerin olması güzel bir durum , fakat insanlarımız teknolojiyi takip etmeyi çok yanlış anlamış durumdalar, teknolojiyi takip etmek demek , son çıkan modeli satın almak demek değildir, teknolojiyi takip etmek , insanoğlu neler yapıyor neleri başardı biz bunun üzerine ne koyabiliriz, buna şöyle bir alternatif yapıp daha ucuza bitirsek şeklinde fikirler sunmaktır. Ülkelerin teknolojilerini inceleyip kendi ülkemize daha iyisini nasıl yaparız acaba diye düşünmektir teknolojiyi takip etmek.

Günümüzde teknoloji devi japonları incelediğimizde , son sistem cep telefonları üretiyorlar, piyasaya sürüyorlar, diğer ülkelere ihraç ediyorlar. Ve ülkeleri adına ekonomik gelişim sağlıyorlar. Dikkat ederseniz japonlar bizim gibi değiller, onlar hiç bir zaman son çıkan telefonu kullanma gereği duymazlar, şuan bile sizin evde yüzüne bakmadığınız bir cep telefonunu onlar gayet güzel kullanıyorlar. Çünkü ihtiyacım var mı diye düşünüyor elin oğlu. Bizim ihtiyacımız olmasa da almak zorunda hissediyoruz kendimizi.
Onlar ürün geliştirip bize satıp zengin olurken , biz onları sadece izleyip ve ürettiklerini satın almakla yetiniyoruz.

Onlar gelişiyor , gelişmekte gelişecekler ve biz halen onları izliyor olacağız..
Lütfen teknoloji kurbanı olmayın , bir şeyler üretin ,   bir şeyler geliştirin ülkemize faydamız olsun...

MustyKTE 19.09.2014 

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.