Web yazılımcıları için 19 ipuçu


1.    Yazdığınız uygulamanın amacını anladığınızdan emin olun. Uygulamanın hedefini bildiğinizde özellikleri hakkın daha net karar vermenize yardımcı olacaktır.
2.    Sadelik için mücadele edin. İşin gerekliliklerini bildikten sonra müşterinizle uygulamalarınızı basit tutmak için ikna etmelisiniz.
3.    Siz web dünyasının mimarısınız, bir çekiç değilsiniz bunu unutmayın.
4.    İki kez planlayın, bir kez yazın. Belkide uğraştığınız işin daha pratik bir yolu vardır, mimaride yapılacak küçük değişiklikler hayatı çok daha kolay kılabilir.
5.    Çalışmalarınızı ölçeklenebilir olarak planlayın. Müşterileriniz “bu uygulamayı en fazla 1000 kişi kullanacak” dediğinde siz bunun böyle olmadığını ve her zaman bu sayının artacağının bilin ve hazırlıklı olun. Her zaman büyük ölçeklenebilirlik planlayın.
6.    Hoşunuza gitsin veya gitmesin insanlar için kod yazıyorsunuz. Kodunuzu kimin kullanacağı hakkında dikkatlice düşünün ve kendiniz için değil onlar için kodlayın.
7.    Kullandığınız özellikleri mümkün olduğunca açığa çıkarın. Uygulamayı kullanacak kişilerin uyguladığınız sistemi görmelerini ve kullanmalarını sağlayacak yöntemler geliştirin.
8.    En az iki dil öğrenin. Hangi iki dil olduğu hiç önemli değil. Yaptığınız zihin egzersizi sizi çok daha iyi bir kodlayıcı yapacaktır.

9.    Dilini çok iyi öğreninceye kadar Django veya Ruby on Rails ile uygulama geliştirmeyin. Aksi takdirde, bu dillerin yarattığı kavramsal seviye sizi sürükle-bırak bir programlayıcı haline getirecektir .
10.    SQL Öğrenin ! Endeksler ve yavaş sorgu günlüğü (her veri tabanı platformunda bir tane vardır) kullanmayı öğrenin.
11.    Eğer yazı kodu iş görecekse derlenmiş kod kullanmayın. Bazı kişilerin JAVA'nın yükselen bir kurtarıcı olduğunu düşündüğünü biliyorum. JAVA, muhteşem bir platform, ancak bazen Python veya PHP gibi bir dil, çok daha az çaba sarf ederek daha iyi sonuç almanızı sağlayabilir. Gerektiğinde yön değiştirmeye hazır olun.
12.    Her halükarda HTML ve CSS öğrenin.
13.    Web sunucularının nasıl çalıştığını öğrenin. Güvenli sertifikalardan ön belleğe alma kullanımına kadar her konu hakkında akıllı kararlar vermenize yardımcı olacaktır.
14.    Her ne şekilde olursa olsun, diğer bir önemli husus da: seçtiğiniz platformda yer alan ön belleğe alma modüllerini/komutları/özellikleri kullanmayı öğrenin.
15.    Uygulamalarınıza hata yakalama modu ekleyin. Tüm dünyaya çirkin 501 hata sayfası göstermeyin. Uygulamanızın mümkün olduğunca hatalardan kurtulmasını sağlayın.
16.    Koruyucu tasarım uygulayın. Site ziyaretçileri için oluşturduğunuz araçları kullanırken zorlanan, aceleci bir kişinin yapabileceği hataları önceden tahmin edin.
17.    Yazılımınız hata verecektir, böyle bir durumda teşhis yolunuzu bulmak için web sunucunuz ve programlama diliniz içinde kurulu günlük tutma araçlarını açın.
18.    Güvenlik konusunu düşünün. Enjeksiyon saldırılarını yakalayın, uygulamalarınızda güvenlikli parolalar kullanın.
19.    Ara sıra bilgisayarınızı bırakın, ayağa kalkın, ofisinizden çıkın ve ekipteki diğer kişilerle yüz yüze konuşun.  Kodların arasından sıyrılmak ve gerçek hayata dönmek size iyi gelecektir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.